• Новини/Информация
Защо органичен памук? Защо COTTY BIO?


   Фирма GUNOLD има дългогодишна традиция да се фокусира върху малките детайли, които правят голяма разлика за крайния резултат и потребителите. Разбирането, че именно малките подобрения имат голямо влияние в дългосрочен план, е здраво закотвено в ДНК-то на компанията. С COTTY BIO, базираната в Германия компания предлага за първи път устойчив памучен конец за бродиране и декоративни шевове, изработен от чист органичен памук, като по този начин овладява друга важна стъпка в своята стратегия за устойчивост.


Както всички нови продукти, които искат да влязат в обширната продуктова гама на GUNOLD, новият COTTY BIO също трябваше първо да преодолее голямо препятствие. „Всичко трябва да е както трябва“, подчертава маркетинг мениджърът Стефан Гунолд. „Нашият нов COTTY BIO, направен от най-добрия египетски органичен памук, е сертифициран по GOTS, когато е отгледан, усукан и боядисан, и сертифициран по Oeko-Tex Standard 100. В Италия е пресукан и боядисан а окончателната обработка и изработка е в Stockstadt. Започваме с десет модерни, класически цвята, включително пастелно розово и изчистено дънково синьо.” Що се отнася до цветовете, GUNOLD е вдъхновен от настоящите и популярни цветови тенденции и разбира се предлага и класически цветове като бяло, черно, синьо и зелено.


Защо органичен памук?


Органичният памук се отглежда по биологичен начин и избягва много екологични проблеми. Биологичното земеделие, например, разчита на разнообразие в засаждането, което поддържа почвата здрава и растенията растат по-силни - без никакви пестициди. Отказът от пестициди и торове също може да има положителен ефект върху здравето на фермерите. Устойчивостта става все по-важна в модната индустрия и все повече международни марки и търговци на дребно се ангажират да използват органичен памук. В същото време отглеждането на органичен памук все още е ограничено до само 1% от световното отглеждане на памук. В резултат на това цените на органичния памук се покачват до небето. Но експертите предполагат, че поради развитието на цените и голямото търсене, все повече и повече фермери сега използват органичен памук за отглеждане, дори ако трябва да вземат предвид по-нисък добив в сравнение с конвенционалния памук.


Защо COTTY BIO?


С COTTY BIO, GUNOLD прави на индустрията истинско предложение за по-холистична устойчивост, също и при бродировъчните и ефектни конци. Екологичният COTTY BIO е изработен от най-добрия 100% дълговлакнест щапелен, висококачествен, мерсеризиран, египетски памук, той е GOTS сертифициран, отгледан, усукан и боядисан. Всички други стъпки на процеса, като навиване на крайната шпула, също отговарят на пределните стойности за „съставки и аксесоари“, изисквани от GOTS (V6.0). Органичният памучен конец с матов блясък се навива върху рециклирани конуси, лесно разпознаваеми по светлосивия цвят и е без опаковъчно PVC фолио. Интензивните тестове гарантират същите високи експлоатационни свойства на COTTY BIO, както при конвенционалните COTTY. COTTY BIO се продава като COTTY BIO 30 с Nm 50/2; dtex 200*2.


Текста на кутията: Mit Gunold auf grünen Wegen (С Gunold по зелени пътеки)


Все повече хора са загрижени за природата и околната среда и се фокусират върху устойчивостта, когато става въпрос за потребление. Тук основна роля играе текстилът. Необходими са много ресурси за неговата преработка, производство и веригите за доставки обхващат цялото земно кълбо, свръхпроизводството се унищожава неизползвано. По пътя към по-голяма устойчивост и опазване на околната среда е важно да се разгледат отблизо всички стъпки в производството на текстил и облекло. Това е единственият начин да се постигнат реални подобрения. Компанията GUNOLD следва тази максима и иска да направи малък, но не по-малко важен принос за повече устойчивост в модната индустрия със своята продуктова гама за всичко, свързано с нуждите от бродерия.


снимка:


Независимо дали са декоративни шевове или бродерия - интензивните тестове показват, че COTTY BIO 30 осигурява същите добри работни характеристики като конвенционалните COTTY 30 и COTTY 12.

     © 2007 Ботексим ООД