• Новини/Информация
Заслужава си теглото в злато!


   Вече повече от година, откакто Christoph Liebers GMBH & Co., немският производител на плетачни елементи за плетачни машини, представи новите си златни синкери, описани от компанията като "първите световно революционни".
Новите синкери, наречени “nano”, не само блестят като злато, но също така се открояват благодарение на повърхността, покрита с микроскопично малки кухини, като по този начин позволява защитния маслен филм да остане върху платината по време на цялото производство. “Christoph Liebers”, базиран в Гаймерсхайм в Бавария, съобщи, че редица клиенти вече са изпитали nano-технологията в производството си. "Отговорите, които получихме от нашите клиенти, надхвърлиха всичките ни очаквания", казва Майкъл Щарке, управляващ директор на “Christoph Liebers”. Той обяснява, че nano-синкерите са спечелили хората във всички съответни области, като например чистота, износване и спестявания.
Томас Кек, ръководител на развойния център, добавя: "Ние сме доволни от убедителните резултати от тестовете, които впечатляващо потвърждават потенциала за спестяване и производствените предимства, които новоразработената нано технология предлага."
Той съобщава, че машини с монтирани nano-синкери вече са допринесли до икономия на енергия от 12%. Освен това, nano предотвратява пиковете на въртящия момент и колебанията в скоростта на въртене, както и предлагат особено предимство в така наречения "jogg-mode" режим. Тук, Кек казва, че докато с конвенционалните синкери бримките често се пропускат при стартирането им, nano-синкерите са способни да се придвижват напред бод след бод лесно и без никакви проблеми.
По темата за износването, Willi Hermann-Superfine GMBH, производител на супер финни тъкани, базирани в Австрия, също е тествал nano-технологията. Карл-Хайнц Балазич, управител на компанията за финно плетене, казва: "Износването на платините с nano-технология е много по-малко, отколкото при обикновените. Изпробвахме това на нашия Mayer MV4 3.2 E44 с полиамид/еластан. Може да се види очевидно чрез сравняване на страничните повърхности след 1 800 работни часа".
Впечатлен, Даниеле Темпестини, собственик на италианския производител на трикотаж Tessitura A Maglia Tempestini Srl., заявява: "Износването на синкерите с nano технология е много по-малко, отколкото с нормални стандартни синкери. Замърсяването на трикотажната тъкан също е намалено".
Като доказателство, Темпестини изпрати както nano, така и конвенционален синкер в Бавария. И двата вида имат същия производствен срок, но докато в случая на стандартния синкер се забелязва значително износване, nano-синкерът изглежда почти толкова добре, колкото и нов.

"Ако махнете намалените разходи за хубаво машинно плетачно масло от цената на синкерите, синкерите ще са почти безплатни".

Два аспекта на производството с Christoph Liebers nano са споменати от Саша Стефанович, управител в Arula GMBH (Huber Holding AG), известни експерти при трикотажните платове, също от Австрия: "Можем да намалим разхода на масло на нашия Mayer MV4 E34 с 66%. Ако махнете намалените разходи за хубаво машинно плетачно масло от цената на синкерите, синкерите ще са почти безплатни. А също така и натрупването на мръсотия в пръстена на валяка е намалено в голям мащаб. Също така можем да направим периодичната ни поддръжка много по-бързо.”
По-малкото обслужване и по-малкото износване също са важни теми за производителя на женското бельо Speidel от Германия. След тест в производството, мениджър му Алберт Мауз заявява: "Слотовете на пръстена на валяка остават по-чисти отколкото от при нормалните синкери, а обичайните отлагания в долната част на слотовете са изчезнали. Синкерите работят по-гладко. Може би за в бъдеще ще променим цикъла на поддръжката ни поради nano-технологията".
Специалистите от Christoph Liebers също така очакват допълнително становище относно бъдещо сътрудничество с един от водещите производители на плетачни машини, който понастоящем прави тестове на nano-технологията при кръглоплетачните машини с голям диаметър.
Редица допълнителни тестове и приложения предстоят, а компанията коментира: "Ние сме развълнувани да видим какви промени ще донесат nano-технологиите на пазара на синкери и платини".

     © 2007 Ботексим ООД