• Новини/Информация
Christoph Liebers стартира иновативни златни нано синкери!


   Базираната в Германия фирма „Christoph Liebers”, водещ производител на елементи за плетачни машини, представи най-новата си разработка, нови нано платини, по време на изложението за текстилни машини ITMA, което се проведе в Милано през ноември миналата година.

Съгласно лозунга „Sinkers are silver, but nano is golden!”, компанията представи ново поколение плетачни елементи в злато, с иновативни структурирани повърхности, предназначени да повишат издръжливостта на компонентите на плетене и намалят триенето по време на производството.

"Тези, които искат да разберат предимствата на тези Нано платини, трябва да погледнат парчета от злато под микроскоп", каза Майкъл Щарке, един от управителите, а също и зет на основателя на „Christoph Liebers”. Повърхността, която вече не е безупречно гладка, се характеризира с множество малки вдлъбнатини, с големина на една малка част от милиметъра. В тези микроскопични кухини, маслото се задържа за по-добро смазване на плетачната машини.

Тези грапавини, неоткриваеми за невъоръженото око, точно като малки клетки, пазят масления филм. Всеки смазочен филм, който защитава платините, се отделя при определена температура, съгласно „Christoph Liebers”. "Поради липсата на масло върху големи части от обемните повърхности, има значително по-голямо триене, отколкото с новите Нано платини", добавя г-н Щарке. "За разлика от това, по-ниското износване с помощта Нано платините има цял набор от предимства освен по-ниските температури."

Постигането на по-малко триене

Едно от основните предимства на новата повърхност е намаляването на триенето, което е свързано с намаленото износване и по-ниски температури. Консумацията на енергия, се казва, че се понижава с по-малко триене, което води до по-дълъг живот на новите платини, съгласно инструкциите на производителя.

Друго предимство е, че по-ниското триене води до по-малка абразивност, което обикновено замърсява машините и самата продукция която се произвежда на машините. Компанията е провела статистически серии на сертифициращи тестове, извършвани от института Фраунхофер за Layer и Surface Technology в Брауншвайг.

Когато, преди, огледалната и гладка повърхност са били най-високото предимство и мерило за качество, то сега структурирана повърхност на "Нанос", направени от „Christoph Liebers” ще им даде конкурентно предимство, съобщава компанията. © Christoph Liebers GmbH & Co. KG, Германия.

В обобщения тест, теста на тялото, чиято повърхност съответства на тази на платината, е преместван напред и назад в подобно тест тяло, изработено от стомана, с вертикална сила и честота, която се среща често в производството. На традиционния синкер, масления филм се отделя след около пет минути, при което след това стойността на триене, показва тенденция на постоянно нарастване.

Под микроскоп, стават ясно видими значителните разлики. От лявата страна е структурираната повърхност на "Нанос". Противно на това, от дясната страна показва повърхността на стандартните платините с тяхната огледална гладкост. Тестовете са проведени от "Fraunhofer Institut für Schicht- und OBERFLÄCHENTECHNIK" в Брауншвайг. Мащаба във всяка картина в долния десен ъгъл на изображението: 100.00 рт - използвания обектив: Z100xX300. © Fraunhofer Institut, Брауншвайг

Резултатът е различен за Нанос. Заради парчета от злато, масления филм се поддържа постоянно, дори и след час и половина тестово време. Според констатациите на теста, повърхностите на Нанос "се откриват значителни разлики в стойността на триене и в опасността от износване".

Специалисти по плетачните елементи

„Christoph Liebers” е средна по големина фирма, базирана в южната част на Германия, която е новоучредена през 1975 г. от Кристоф Лийберс. Семейната традицията в производството на платини датира от 1876 г., когато Ернст Лийберс основана първата фабрика за резервни части за плетачни машини в Кемниц. По-късно, през 1912 г., са установени първите контакти с отдалечени страни – дори започват да правят доставки за Египет и арабския свят - и бяха създадени бизнес отношения с плетачни центрове на индустриализираните части на света.

През 1971 г. компанията се слива с основния си конкурент и г-н Кристоф Лийберс напуска съвместното предприятие. На следващата година завода за части „Chr. Liebers” е създаден в Инголщат. И след забраната за работа, г-н Кристоф Лийберс отново влиза в бизнеса с разработването и производството на платини и синкери.

През 1989 г. дъщерята Улрике Щарке и сина Томас Лийберс се присъединяват към ръководството на дружеството. През 2000 г. Томас Лийберс и Майкъл Щарке бяха назначени за управители.

По-късно, Сандра Лийберс завършва управителния квартет. През 2007 и 2008 г. фирмата се разширява чрез увеличаване на капацитета за производство на платини и позволява бъдещия растеж на фабриката. В днешно време, фирмата доставя до повече от 30,000 клиенти в над 90 страни. Въпреки глобалния си фокус, Christoph Liebers GmbH & Co. KG винаги остава традиционно ориентиран семеен бизнес.

Повърхности за платини и цилиндрови стени

С новия си подход, компанията е оспорил безупречен сребрист блясък и луксозен външен вид на повърхностите на платини ", които са били произвеждани с цел да се постигне безкомпромисно гладкост.

The "Ur-Нанос" светят със златист цвят, в светлината на прожекторите. Микроскопичните вдлъбнатини пазят масления филм, дори по време на движение и правят "Нанос" много енерго-ефективни, намаляват износването и понижават работната температурата по време на производството. За плетачите това също означава по-малко абразивност, причинена от контакта метал-с- метал, намалено замърсяване на производството и по-дълъг живот на плетачните елементи. © Christoph Liebers GmbH & Co. KG, Германия

Новият продукт на компанията, разработен в немския завод за производство на платини в Бавария, се вижда от компанията като революционен подход към света на синкерите. За Майкъл Щарке, възможностите за напълно нови модели на сътрудничество и партньорства са се отворили. Структурираният повърхност запазва масления филм повече дори и в машината по време на производството. В тестовете, провеждани от Института Fraunhofer, коефициентът на триене показва тенденция за постоянно намаляване дори след дълъг период от време, докато коефициентът на триене на стандартната повърхност започва увеличаване след няколко минути. © Christoph Liebers GmbH & Co. KG, Германия

Ако двете страни се възползват от повърхностите на Нанос, според изчисленията на управляващия директор Щарке, тогава предимствата при използването ще бъдат по-силни. Това може да означава още по-малко износване, потребление на енергия и абразия, а дори и по-ниски температури. Това също означава още по-дълъг живот на плетачните елементи, съобщава компанията.

Експертите от германския институт Fraunhofer за Layer и Surface Technology в Брауншвайг стигнаха до заключението, че между стандартните платините и новата "Нанос" от Christoph Liebers GmbH & Co. KG

"Ако производителите на плетачни машини искат да се възползват от предимствата на развитието на нано, то тогава за в бъдеще те ще насочат пътя си към Gaimersheim", съобщава компанията. Пазарът се намира в непосредствена близост до метрополиса на Audi - Инголщат.


     © 2007 Ботексим ООД