• Новини/Информация
GROZ-BECKERT придобива Ferd. SCHMETZ Group!!


   GROZ-BECKERT пое контрол над FERD. SCHMETZ Group, отдавна утвърдения производител на индустриални шевни игли с около 700 служители по целия свят. Придобиването включва производствените обекти в Германия, Швейцария и Индия, както и разпространителната мрежа.

GROZ-BECKERT е световен лидер, доставчик на индустриални шевни игли, прецизни детайли и фини инструменти, както и системи и услуги за производството и присъединяването на текстилни тъкани. Продуктите и услугите са в областите на плетенето, тъкането, сплъстяването, тъфтинга, кардирането и шиенето. В семейната компания, основана през 1852 г., са заети около 7800 души и генерира оборот от около € 628 млн. през 2015 г. GROZ-BECKERT работи с агенции, производители и дистрибуторски филиали в над 150 страни по целия свят.

С това придобиване, GROZ-BECKERT груп допълва съществуващата си гама от продукти за шивашката промишленост. The FERD. SCHMETZ GmbH ще продължи като независима компания в рамките на GROZ-BECKERT груп. Марката SCHMETZ и нейната продуктова гама ще се предлага чрез съществуващите канали за дистрибуция и партньори без промяна.

SCHMETZ е основана през 1851 г. Марката SCHMETZ е синоним за производството на висококачествени игли за шевни машини и е създадена за дизайнери, мениджъри по качеството и производители, както и за модни ателиета и хоби шивачи по целия свят.

GROZ-BECKERT е доставчик на шивашката промишленост от 1980 г. насам. Портфолиото на GROZ-BECKERT за шевни и обувни машинни игли обхваща около 5000 различни видове и е синоним за перфектна прецизност. От класическото бельо и връхни дрехи, до обработката на кожа с изключително сложни и нестандартни приложения, продуктовата гама обхваща всяка област на текстилната и обувната промишленост. GROZ-BECKERT също има правилните решения, които да предложи и за областта на техническия текстил.
Източник: textilemagazine

     © 2007 Ботексим ООД