• Новини/Информация
Santoni прехвърля бизнеса си с безшевни основоплетачни машини на Karl Mayer!


   Сантони, водещ производител на плетачни чорапни машини, и Карл Майер, специалист в основоплетачните машини, се договориха вчера, че Сантони ще прехвърли своята SWD технология на базирания в Япония производител на безшевни основоплетачни рашел машини - Nippon Mayer.
Nippon Mayer ще поеме пълен контрол върху гамата от продукти, включително патентите, съответното оборудване за производство, както и на целия състав на машините и резервните части. Следпродажбено обслужване за инсталираната база на машини ще бъде поето от Nippon Mayer, който започва на 1 Юни 2016.
Безшевно основоплетиво
Сантони, водещ доставчик на безшевни кръгло-плетачни технологии, е активна в безшевното основоплетиво от 2004 г. Компанията разработи собствена гама от компактни машини за прилагане на безшевни облекла, медико- а и напоследък обувни тъкани. Производителят притежава редица патенти за машини, както и за текстилни технологии. Сега Сантони ще се съсредоточи и продължи да развива своята основна дейност-кръглоплетачеството.
Karl Mayer ще интегрира SWD технологията в своя развоен център в Nippon Mayer (Фукуи, Япония) и ще разшири на съответната продуктова гама.
Сантони
Сантони е основана през 1919 г. като първият италиански производител на чорапни машини. През 1988 г. компанията е придобита от престижния Lonati Group, световен лидер в производството на машини за чорапи и чорапогащи.
От тогава компанията се превърна в синоним на "Seamless" явление, превръщайки се в световен лидер в производството на електронни плетачни машини за безшевни дрехи.
Днес Сантони посреща 97% от търсенето на безшевни машини в световен мащаб, които се използват в различни сектори на шивашката промишленост, включително бельо, спортни облекла, бански костюми, връхни дрехи и медицински облекла.


     © 2007 Ботексим ООД