• Новини/Информация
Busi Giovanni разширява дейността си.


   Италианската фирма, производител на чорапни плетачни машини, Busi Giovanni увеличава производствения си капацитет, за да отговори на нарасналото търсене на тяхната BUSI MEDICAL гама от плетачни машини за компресиращи чорапи и други продукти.

За да отговори на нарастващото търсене за медицински и други видове чорапни плетачни машини, семейната компания сега планира да увеличи производствения си капацитет.

В момента Busi има капацитет да произвежда около 200 машини годишно в завода си край Бреша, но е необходимо да се увеличи производствения капацитет, за да бъде в състояние да предложи подходящи срокове, за да се отговори на търсенето на пазара. Компанията планира да направи над 250 машини тази година. Коментирайки стратегията за растеж на компанията управляващият директор Джианмарио Буси каза:

"Busi Giovanni е известен като лидер в технологиите, но и за качеството на своите машини. Нашите планове за разширяване на капацитета вземат това предвид и ние няма да правим компромиси с качеството с което сме известни в целия свят."

"Ние планираме да изнесем производството на определени компоненти в областта Бреша към външни фирми, които са известни със своята експертиза и качеството на продукцията си и могат да посрещнат нашите високи стандарти. Ние планираме окончателното сглобяване на допълнителните машини и тяхното тестване де се проведе в нашата собствена фабрика, тук в Бреша."

Стратегията е много добре планувана, тъй като областта Бреша все още поддържа най-добрите умения за производство на трикотажни машини в света и ноу-хау.

BUSI MEDICAL за компресиращи чорапи.

Машината BUSI Medical - за компресиращи плетени чорапи, предлага няколко значителни предимства пред други конкурентни машини, които в момента са на разположение на пазара. Едно от основните предимства, например, е, че машината Busi е с двойно набиране, както и цилиндрови игли, които й дават възможност да плета истинските 1x1 оребрени чорапи. Тази компресия е едно от техническите нововъведения, с които Busi е станала известна като цяло в производството на чорапи и го прави уникален в производството на медицинската компресия. Повечето компресирани чорапи са направени с обикновени и имитиращи оребряване структури, които не предлагат същата компресия като истински оребрените чорапи.

Новата 4 ½" версия с еластична двoйно оплетена долна част.

Обикновено медицинската машината BUSI се предлага в 3 ½ ", 3¾" и 4" диаметри и по габарити 48, 54 и 70 или в диапазона от брой игли 180-320, който работи при скорости до 300 rpm. Въпреки това, в момента машината е вече на разположение в чисто нов 4 ½" формат.

Според Busi, добавянето на машина 4½" дава на BUSI Medical много по-широка привлекателност за пазара. В ход са плановете също така, да се въведе 5” модел, който ще позволи производството на компресиращи чорапогащи, както и чорапи до коляното.

Друга нова функция на машината BUSI MEDICAL за чорапогащници в 4 ½"диаметър е, че тя има две емисии за ластика, като при плетене по този начин има добро производство и в случай на чорапогащници. BUSI MEDICAL произвежда клас 1, 2 и 3 медицински компресиращи чорапи и се използват от водещите производители, включително френската компания Gibaud в своята гама Confort Tech.

Технически подробности.

BUSI MEDICAL е високо производствена едноцилиндрова чорапна машина с плетачни игли, които и’ позволяват да се произвеждат всички три категории медицински компресиращи чорапи истински оребрени или обикновени еластични чрез електронно управление и двoйно оплетена долна част.

Калибрирането на компресията е постижима чрез мулти-втвърдяване, което може да се активира по едно и също време във всички стъпкови двигатели и чрез калибрирането на захранването на еластична прежда. Игловата селекция се прави от осем електромеханични задвижващи механизми.

Допълнително BUSI MEDICAL може да произвежда чорапи с двойна обшивка и имитиращи оребрение с ластик, използвайки своите игли. "Бродерия" може да се добавя в до 5 цвята за курс на същите основни структури.

Различни диаметри машини и брой игли позволяват на потребителя да постигне желаните размери на производство, като същевременно отговаря на изискваните стойности за постоянна компресия.

Автоматично затваряне на пръстите.

Друга техническа иновация на Busi, която също силно се разглежда в производството на чорапи е на фирмата Rimaglio -автоматично "бримка по бримка" затварящо пръстите устройство, и това може да се монтира на BUSI MEDICAL като опция. Според фирмата, няма друга машина на пазара,която да може да предложи същата функция. "Това е изключително важен фактор, тъй като истинското обвързване представлява голямо повишаване на качеството, като се има предвид факта, че медицинските чорапи обикновено са пришити на оверлог машини, които правят доста дебели и дразнещи шевове. Да не забравяме, и фактът, че шева е напълно автоматичен и следователно един ръчен режим на работа се пропуска", казва маркетинг мениджър Мишел К.Буси.

5-цветно брандирани компресиращи чорапи.

Друг предимство на BUSI MEDICAL пред конкурентните машини е възможността за използване на функцията за 5-цветно моделиране за вграждане на висококачествени брандиращи детайли или информация за размера на чорапа. Busi казва за свойте конкуренти, че са много по-ограничени в техните възможности от към шарки, което води до ограничаване на описаните по-горе възможности за брандиране и персонализиране на артикулите.

"Всички тези фактори правят BUSI MEDICAL машините, по-подходящи за производство на по-висококачествена компресия на чорапите и на по-ниска цена, отколкото конкуренти в същия маркетингов сегмент. Избора на устройството за затваряне на пръстите осигурява напълно завършен продукт изключително бързо," обяснява Мишел.

Диабетни чорапи

Устройството на RIMAGLIO като опция за Busi за затворяне на предната част на чорапа също e идеална за чорапи за диабетици, където зашитите чорапи са вън от въпрос, поради дискомфорта който те могат да причинят. RIMAGLIO 2.0 е механично "по-чиста" и по-проста система от предшественика си, която е предназначена да сведе до минимум времето за престой и да се улесни подръжката.

Компресиращи хавлиени чорапи.

Както пазарите за компресиращи чорапи продължават да стават все по-сложни, Busi очаква производителите да преминат към по-сложни машини и затова той предлага BUSI MEDICAL TERRY със способност за плетене на хавлиени компресиращи чорапи с допълнителни комфорт и защита. BUSI MEDICAL TERRY машината е оборудвана с устройство за производство на "сандвич хавлия", която дава възможност за напълно автоматично превключване от проста плетка на полу хавлиена и до пълна хавлиена. Като опция машината може да бъде оборудвана с устройство, TERRY, което позволява плетене на сандвич хавлиен и нормален хавлиен, дори в една и същ чорап без никакви механични промени.

Възможностите за плетиво включват 1x1 лицев кант, двоен кант и възможността да преминат от инкрустация до плетене за ластика в същия курс. Други възможности са лицев ръб и пет цветна бродерия плюс основния.

BUSI MEDICAL TERRY има два механизма за двете обикновен плетения и лицевия ръб и има същите характеристики като BUSI MEDICAL за постигане на степен на компресия в клас 1, 2 и 3 за чорапите. Машината може да бъде снабдена с RIMAGLIO устройство за затваряне на петите. Тя се предлага в габарити 36, 48 и 54 и брой игли 180-240 и се предлага в диаметри 3 ½ ", 3 ¾" и 4".

BUSI LIGHT MP.

Busi предлага високо производствена едноцилиндрова BUSI LIGHT MP машина без иглово набиране за обикновено плетене (без ръб) на чорапи. Машината е разработена в отговор на искания от клиенти за една проста машина за придирчивия пазар. BUSI LIGHT е високо производствена електронно контролирана едноцилиндрова-плетачна машина за производство на чорапи за мъже и деца. Машината е в състояние да плете обикновени и хавлиени структури. Иглената селекция се прави от седем електро-механични задвижващи механизми, които позволяват на машината да плете следните материи:

-Двойно обшит кант;

-Шевици в 5 цвята, плюс основния;

-Модели бродерия върху оребрена еластична база в 4 цвята, плюс основния;

Машината е оборудвана с елемент за ивици и с устройство за хавлиено производство на „сандвич хавлия” и е възможно да произвежда обикновен шев, полу хавлиени и пълно хавлиени на същия чорап без необходимостта от ръчни настройки.

За Busi Giovanni.

От 1958 г. Busi Giovanni Srl е специализирана в проектирането и изграждането на едно-цилиндрови машини с рипови игли за производство на висококачествени чорапи и чорапогащи. Днес, Busi е признат в цял свят като един от най-изобретателните производители на машини за високо-производителни и високотехнологични чорапи.

Компанията е доставчик на най-важните производители на чорапи и чорапогащи, за мъжките, дамските и детските пазари - класически, шарени, спортни, технически-спортни, както и медицински, със специални решения за различна степен на компресия.

Busi продава в повече от 50 страни по света (90% за износ) чрез мрежа от партньори, които осигуряват дистрибуция и сервиз.

Из:

Книтинг Индустри.


     © 2007 Ботексим ООД